COLLONUTS X-RAID

LES AVENTURES DE CUATRE SONATS

dimarts, 28 de setembre del 2010

RAID INFERNAL BISAURA 2010


La Seccció de Raids de muntanya del CEG (nonstop.cat) organitza el Campionat de Catalunya de la Federació Catalana de Raids de Muntanya 2010
El cap de setmana del 18 i 19 de setembre la Secció de Raids de Muntanya del Centre Excursionista Garriguenc, (equip de raids Nonstop.cat) va organitzar el Raid Infernal Bisaura, campionat de Catalunya de raids d’espots de muntanya de la FEEC d'enguany i a la vegada darrera prova de la VII Copa Catalana de raids.
La sortida tingué lloc a la Garriga, divendres es va fer la concentració dels 13 equips participants al poliesportiu Can Noguera mentre un aiguat considerable amenitzava l’event i donava feina a l’organització pensant en la possible suspensió d’alguna de les proves del raid. 180Km i 4000m de desnivell amb multidicipines com BTT, cursa a peu, rapel, canoa, ferrata, tira mb arc, orientación nocturna, i alguna prova sorpresa és el que s’havien d'enfrontar els equips participants arribats d’arreu de Catalunya i algun fins i tot de l’Estat.
El dissabte, amb una millora considerable de les condicions climatològiques, va arrencar el raid a primera hora del dia, des del mateix poliesportiu de la població vallesana. La primera secció, de BTT, portà als equips fins a la via ferrada de les Baumes Corcades (Centelles). La prova es va fer amb el temps neutralitzat, per seguretat, a causa de les pluja del dia anterior. En aquest punt ja es van començar a definir les posicions per la lluita del podi.
Després de la ferrada els atletes van agafar altra vegada la bicicleta per anar cap a la zona del camp de golf del Montanyà (Seva) i seguir fins a Sant Julià de Vilatorta (Osona). En aquest punt van abandonar les dues rodes per afrontar un tresc de 16 km que els va portar fins al pantà de Sau (just abans d’arribar-hi van haver de fer un espectacular ràpel de 37 m, amb unes vistes impressionants del pantà i els cingles de Tavertet).
Un cop al pantà van afrontar la secció de caiac (13 km), en direcció a Roda de Ter. Novament els equips van tornar a agafar la BTT fins a Sant Vicenç de Torelló, on van haver d’afrontar una ràpida secció d’orientació urbana; a continuació, altra vegada un exigent tram en BTT (de tan sols 13 km però amb molts trams on l’única possibilitat d’avançar era amb la bici a l’esquena, a l’estil del ciclocròs), que va conduir als equips a Sant Quirze de Besora, on els esportistes es van reagrupar. A les 22 h es va donar el tret de sortida a una espectacular secció d’orientació nocturna a peu, on els tres components de l’equip havien de trobar, carregats amb la tenda i els sacs de dormir (per poder passar la nit), el màxim nombre de balises, arribant al lloc d’acampada abans del les 12 h de mitjanit. En aquest punt de la cursa es va produir un canvi en la lluita pel primer lloc, ja que l’equip Oxigen Team Vaudé va cometre greus errades d’orientació, el que el va condemnar a perdre totes les opcions al podi.
L’endemà diumenge l’etapa va ser menys exigent. A les 6 h es va reprendre la prova d’orientació i els equips van poder acabar de trobar les balises fins a les 7.30 h.
Tot seguit, altra vegada en massa, es va donar el tret de sortida a la secció de patins en línia (8 km, des de Sant Quirze fins el collet de Sant Agustí). A continuació, altra vegada va tocar la BTT (fins a la població d’Alpens). En aquest municipi va tocar altra cop un bonic tram d’orientació urbana. Finalment, la darrera secció del raid va consistir en tornar a Sant Quirze de Besora en BTT, on els corredors i l’organització van fer un dinar de germanor.
D’altra banda, el diumenge també es va celebrar un raid de promoció amb la presència de 9 equips, on els corredors van haver d’afrontar trams de BTT, de patins en línia, tresc, bitlles catalanes i una orientació semi urbana. En aquest mini raid (de 35 km i 800 m de desnivell positiu) es va imposar l’equip In the Sky, seguit per l’Ariprot i el Sud i Nord.
Classificació final del campionat de Catalunya
1. Sambari X-trem 17 h 32 min2. COB 2.0 19 h 35 min 3. UE Vic 19 h 38 min
Classificació Open
Classificació CopaCatalana
Crònica d'Albert Icart